Grafiskt material.

UKM Sverige har en gemensam grafisk identitet. Skälet till detta är att UKM ska kännas igen vart du än befinner dig i Sverige. På den här sidan har vi samlat olika verktyg med vars hjälp vi tillsammans kan hålla samman UKM som varumärke och marknadsföra vår verksamhet.

Skapa eget UKM-material.

Från och med 2023 finns allt grafiskt material för UKM samlat i onlineverktyget Canva: Bildsvit för alla Där kan du ladda ner färdigt material (till exempel affischer och inlägg till
sociala medier) eller skapa eget material med elementen från den grafiska profilen.

Kontakta din regionala samordnare för att få tillgång till UKM Sveriges Canva-konto.

Grafisk manual.

Den grafiska manualen innehåller information om hur UKMs grafiska identitet ska användas. Om du är osäker på hur du ska använda manualen så tveka inte att kontakta din regionala samordnare eller varumärkesansvarig i styrelsen för UKM Sverige (kontaktuppgifter nedan).

Grafisk manual (pdf)

Logotyp.

Hur logotypen ska användas framgår av den grafiska manualen. Här kan du ladda ner en svart eller vit logotyp. Inga andra färger ska förekomma på logotypen.

UKM logotyp svart JPG
UKM logotyp svart PNG
UKM logotyp vit med blå bakgrund JPG
UKM logotyp vit PNG

Typsnitt.

Typsnittet som beskrivs i den grafiska manualen heter Circular Pro. Av licensskäl så kan vi dock inte dela det till fler användare, kostnaden blir alltför hög. Vi föreslår därför att ni istället använder typsnittet DM Sans som är ett gratis typsnitt och kan ersätta Circular Pro. Typsnittet är relativt likt och är enkelt att ladda hem via Google Fonts.

Har du inte möjlighet att ladda ner DM Sans kan du använda Arial Bold (fet) i rubriker och Arial Regular (normal) i brödtext.

Bilder.

Om du behöver en bild som kan illustrera din marknadsföring så kan du använda våra pressbilder. Vid publicering uppge fotografens namn och UKM Sverige enligt följande: © Förnamn Efternamn/UKM Sverige.

Här hittar du högupplösta och nedladdningsbara pressbilder.

Om du vill lägga en blå ton över bilden så du kan du använda vårt bldfilter. Du behöver programmet Photoshop för att bearbeta bilden med filtret. Ladda ner ukm_bildfilter.psd

Bakgrunder för digital visning.

Här kan du ladda ner digitala bakgrunder för användning som skrivbordsbilder eller projektioner.

Profilmönster.

Ett profilmönster är kopplat till den grafiska identiteten. Mönstret har olika färger beroende på om det är lokal, regional eller nationell aktivitet som ska marknadsföras. Den grafiska manualen innehåller information för hur de olika färgerna ska användas. Om du är tveksam hur du ska använda manualen så tveka inte att kontakta din regionala samordnare eller varumärkesansvarig i styrelsen för UKM Sverige (kontaktuppgifter nedan).

UKM mönster lokal.
UKM mönster region.
UKM mönster riks.

UKM Vinjett.

För användning i livesändningar eller marknadsföringsvideor. Skapad av Oskar Nyström.

Marknadsföringsmaterial.

I vår webshop kan du som arrangör beställa diverse material till ditt arrangemang. Där finns affischer, back-drops, festivalarmband, give-aways, kläder, mässprodukter mm. Kontakta din regionala samordnare eller varumärkesansvarig i styrelsen för UKM Sverige (kontaktuppgifter nedan) om du saknar någon produkt.

Webbshop

Kontakt.

Ansvarig för grafiskt materiall:

Linnea Thunberg
Skicka e-post.

Bild på en kaka.

Vi använder kakor (cookies). Klicka här för att läsa mer om hur vi hanterar dessa på ukm.se