Västra Götaland.

UKM har funnits i Västra Götaland sedan 1997. Tusentals ungdomar har deltagit under åren med inslag på scen, alster i utställning eller som crew (funktionärer och arrangörer). Många av dessa har fortsatt skapa och arrangera upp i vuxen ålder.

UKM-festivaler i Västra Götaland

De lokala UKM-festivalerna äger rum i kommuner runt om i Västra Götaland under våren varje år. De arrangeras oftast av unga tillsammans med en fritidsgård, studieförbund, kulturskola, förening eller kommun. Till den lokala festivalen kan alla 13-25 år anmäla sig som scenkonstnär, utställningskonstnär eller vara med som crew. 

Regionfestivalen hålls i maj varje år och där deltar ca 100-150 unga kreatörer och arrangörer från de lokala festivalerna.

Undrar du om UKM finns i din ort/kommun? Eller vill du vara med och arrangera en festival? Hör av dig till vår regionala samordnare så svarar hon på dina frågor eller hjälper er igång att arrangera en festival.

Här ser du listan över alla UKM-festivaler i Sverige

Regional samordnare

Malin Hadarsson Bodin, KulturUngdom 
malin@kulturungdom.se
+46 (0)737 32 91 77

KulturUngdom

UKM Västra Götaland samordnas av KulturUngdom som är en ideell förening som backar, synliggör och utvecklar initiativ kring eget skapande, projekt och arrangemang av och med unga mellan 13-30 år i Västra Götaland. Sedan starten 1994 arbetar vi med att främja kulturutövares och arrangörers rättighet till inflytande och delaktighet i kulturlivet. Vilken konstform du än sysslar med och i vilken form och storlek du än vill att den ska ta sig uttryck, så erbjuder vi samarbeten, nätverk och kontakter lokalt, nationellt och internationellt. Vi stöttar också med marknadsföring, kulturstödet K-Pengar och teknik. Vår verksamhet bygger på dina idéer och visioner, stora som små, allt är möjligt. Bli medlem! Det är helt gratis.

Du hittar oss på:
www.kulturungdom.se
Tel: 031-848880

Följ oss på sociala medier!

Bild på en kaka.

Vi använder kakor (cookies). Klicka här för att läsa mer om hur vi hanterar dessa på ukm.se