Lokalfestival

UKM Skara

Stureplan Ungdomens Hus
1 april klockan 15:00
Sista datum för anmälan har passerat.

UKM är en festival och mötesplats för kreativa unga. Om du är mellan 13 och 25 år har du möjlighet att ställa ut i en proffsig konstställning eller uppträda fem minuter på scen! Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen.

UKM Skara 2023.
Fredag 31 mars 18:00-21:00 träffas alla anmälda deltagare på Stureplan och taggar upp inför lördagen. Vi reggar, förbereder och äter pizza eller kanske tacos tillsammans!

Lördag 1 april ses vi 15:00-21:00 och har en festlig festivaldag med workshops, scenframträdanden och konstutställning tillsammans med publik! Festivalen invigs av Musikskolan. Utöver chansen att uppträda, ställa ut eller vara crew får du som deltagare och träffa andra kulturintresserade unga och delta i massa roliga aktiviteter!

 

Utställning.
Gör du smycken? Målar du tavlor? Drejar du krukor? Slöjdar du fiskedrag? Vad du än skapar får du möjlighet att visa det i ett schysst utställningssammanhang. Under festivaldagen får du hjälp att hänga/ställa ut din konst inför invigningen där publiken välkomnas!


Scen.

Dags att uppträda med bra ljud och snyggt ljus. Scenen är din i fem minuter, oavsett om du vill spela, dansa, slå volter eller lösa Rubiks kub. Under festivaldagen får du chans att testa ditt nummer på scen och prata med teknikerna för att förbereda dig innan du möter publiken!


Crew.

Genom att vara värd för festivalen, eller hjälpa till med arrangemanget på annat sätt, är du med och skapar en upplevelse värd att minnas. En grym erfarenhet som får dig att växa och dessutom passar fint i ditt CV.


Aktiviteter.

På festivalen får du chans att prova på olika kreativa aktiviteter tillsammans med andra, du väljer själv vilka du vill vara med på. Låt dig inspireras av andra konstformer och lär känna nya människor.


Från hemstaden till riksfestivalen.

Börja med att anmäla dig till festivalen i din kommun. Efter det kan du bli en av deltagarna som får representera din lokala festival på regionfestivalen i Mellerud (Kulturbruket på Dal) 19-20 maj 2023. Där får du möta andra unga från hela Västra Götalandsregionen i olika workshops och en större publik. Därefter kan du få chansen att representera din region på riksfestivalen i Halmstad, Halland 16-18 juni 2023.

Information.

STARTAR
1 april klockan 15:00
SLUTAR
1 april klockan 21:00
ANMÄL DIG SENAST
28 mars klockan 23:59

Adress:

Kontakt.

Robin Wernebratt

Stureplan.

Inese Demida
inese.demida@edu.skara.se

Robin Wernebratt
0736-232099
robin.wernebratt@edu.skara.se

Bild på en kaka.

Vi använder kakor (cookies). Klicka här för att läsa mer om hur vi hanterar dessa på ukm.se