Unga Lukas.

UKM Sverige inledde under 2021 ett samarbete med Unga Lukas som är en verksamhet för att stötta unga mellan 13-25 med psykisk ohälsa. Så här beskriver Unga Lukas sin verksamhet:

Unga Lukas är en verksamhet för dig som är ung vuxen 13-25 – där vi pratar om livet och där du kan dela dina känslor och tankar

Vår vision är mötesplatser med meningsskapande samtal – för alla. Vi jobbar för att alla unga som behöver ska kunna få prata om hur man mår – och bli lyssnad på. Hjärtat i vår verksamhet är chatten – där du kan få stöd av vuxna med kunskap och erfarenhet. I vår verksamhet, både på nätet och IRL möter du också andra unga som har erfarenhet av att må dåligt – men som vet att det går att må bättre igen.

Unga Lukas utvecklas tillsammans med dig – du får gärna ställa frågor, komma med idéer och bidra till att hjälpa andra unga. Vi utvecklar nu också verksamhet på våra olika orter i Sverige – med samtalskvällar och liknande.

Unga Lukas arbetar för att utveckla nya lösningar för unga – utifrån ungas behov i våra samtal, det unga visar oss i samtiden, samverkan med unga och organisationer som vänder sig till unga. Vi driver bland annat ett projekt med Trygga Barnen, där unga från deras verksamhet får möjlighet till psykoterapi vid S:t Lukas professionella psykoterapi-mottagningar.

S:t Lukas, som står bakom Unga Lukas är Sveriges största idéburna organisation för samtal, psykoterapi och handledning med verksamhet i hela landet. Vår organisation har alltid varit nyskapande och arbetat för att ge alla i samhället möjlighet till stödjande samtal i olika former. Vi är politiskt och religiöst obundna och återinvesterar allt eventuellt överskott i att subventionera stöd till de som behöver.

Läs mer om Unga Lukas på deras hemsida.

Bild på en kaka.

Vi använder kakor (cookies). Klicka här för att läsa mer om hur vi hanterar dessa på ukm.se